search
bulgarian | english | more
 
home bio nagradi news gallery program adv contact
 
 

Биография

През последните няколко години Георгия постига високи спортни резултати във всички стилове в плуването като подобрява и редица рекорди.

За 2008 г става 7 пъти републикански шампион на ДЛОП през февруари и юни като получава златен медал за най-добро лично представяне и златна купа за най-добро постижение от момичета и момчета спрямо световния рекорд. На международни състезания в Турция – Одрин, Сърбия – Белград, София – Замората печели 11 медала и златна купа за най-добро постижение момичета в група C. Общо участва в 9 турнира, където печели 21 златни, 9 сребърни и 1 бронзов медала и 2 златни купи.

За 2009 г. става 8 пъти републикански шампион като подобрява 11 национални рекорда и 1 рекорд на Турция, участва в 5 престижни международни състезания в Белгия, Дания, Словакия, Турция на които печели 17 златни медала, 11 сребърни, 3 бронзови и две златни купи за най-добро представяне. На 20ти септември с участието си в 11ти Световен Шампионат по Биатъл заема първо място в своята възрастова група и в генералното класиране с по-големите застава на 5то място, което безспорно и отрежда титлата световна шампионка. Освен в спорта Георгия има редица спечелени награди от участията си в национални конкурси, театрални постановки и рецитали към Детско Юношески Театър „ Златното Ключе „ с ръководител Сия Папазова при Общински Детски Център. През 2007 получава Грамота за най-добро представяне на Националния конкурс – тест по английски език на Фарос като постига и най-висок брой точки от всички училища в гр.Варна. Участва в няколко математически олимпиади, където също се класира първа.

За постиженията си през 2008 г Георгия е отличена като лауреат на Фондация „ Димитър Бербатов „ за най-успелите деца на България в областта на Изкуствата, Науката и Спорта.

Направени рекорди
Публикации в пресатабиография | награди | новини | програма | реклама | контакти
Копирайт 2009 Georgia Kadoglu | Правила на ползване
design and programming by creativedesign.bg